Neos naar Koksijde

"Op de zonnigste dag van maart vertrokken wij met een volle bus naar zee en meer be- paald naar culinair Koksijde: Ter Duinen, de plaatselijke hotelschool.”

"Op de zonnigste dag van maart vertrokken wij met een volle bus naar zee en meer bepaald naar culinair Koksijde: Ter Duinen, de plaatselijke hotelschool.”

 

We werden verwelkomd door directeur Peter Verbeke en dit in een heuse aula.

 

Met duidelijke stem gaf hij een begeesterend pleidooi voor zijn Ter Duinen.

 

Met visie en steeds toekomstgericht profileert de school zich als kweekschool van topchefs en-sommeliers.

 

Een bevoorrechte rol in de opleiding is voorbehouden voor oud-leerling/chefs. Zij worden gewaardeerd en zijn meebepalend voor het opleidingsniveau van HK. Niet toevallig worden de leerlingen gesolliciteerd door toprestaurants in binnen- en buitenland. En met brio! Daarna volgde een rondleiding door de glimmende inox keukens. Hier worden de gerechten in alle kundigheid geboetseerd, vanaf de mise-en-place tot het gecreëerde eindresultaat klaar is voor presentatie. Een deugddoend aperitief gevolgd door een heerlijk viergangenmenu was een feest voor onze geur- en smaakpapillen. Het culinair gehalte was verrassend en van echt hoog niveau.

 

Wij werden er bediend door de stijlvolle leerlingen die later wellicht onze sterrenchefs kunnen zijn. Duidelijk, dit is de toekomst.

 

Na deze gastronomische ervaring trokken wij voldaan naar Nieuwpoort voor een wandelingetje aan zee.

 

Op onze terugreis hoorden wij niets dan lof en vooral tevreden NEOS-leden."

 

Dirk Dupont