Daguitstap naar het Land van Herve

Praktische gegevens
Hoe ziet ons programma voor een dagje Land van Herve eruit?
09:00 - Aankomst in Herve, ontmoeting met de gids in het huis van Toerisme en onthaal met koffie-croissant
09:30 - Bezoek HERVISCOPE met proeverij. Herviscope nodigt je uit om het Land van Herve te ontdekken tijdens een projectie op een reuzenscherm, gevolgd door een proeverij van lokale specialiteiten. Het is het ideale vertrekpunt voor een geslaagd bezoek aan deze pittoreske streek.
10:30 - Bezoek aan de Kaasboerderij "Le Vieux Moulin" met proeverij. "LE VIEUX MOULIN", scheppers van kazen. Ontdekkingsetappe van de kaas van Herve, topproduct van de streek. In een oude heringerichte schuur boven de kelders waar de kazen rijpen, wordt een documentaire film vertoond, ziet u oude werktuigen en zijn er proeverijen.
12:15 - Lunch met 3-gangenmenu in een restaurant van de streek (dranken inbegrepen)
15:00 - Bezoek aan de Ambachtelijke stroopfabriek van Aubel met proeverij. Al vijf generaties lang zet de Ambachtelijke Stroopfabriek van Aubel de traditie voort van stroop die gemaakt wordt volgens het oude recept van de boerderijen van het Land van Herve. Hoewel ‘technische’ verbeteringen de verschillende handelingen gemakkelijker hebben gemaakt, is er niets veranderd aan de van oudsher overgeleverde tradities. De ambachtelijke stroop wordt nog steeds gemaakt in koperen ketels boven een stevig vuur en zonder toegevoegde suikers. Ze bestaat uit geconcentreerd sap van peren en appels van hoogstammige fruitbomen uit het Land van Herve. Bij Nyssen is stroop een familieverhaal, een vakkennis die van generatie tot generatie wordt doorgegeven. En de aflossing is opnieuw verzekerd!
16:15 - Bezoek aan de Brouwerij Val Dieu met proeverij. Het bier van Val-Dieu vertegenwoordigt authenticiteit en kwaliteit, omdat het het enige abdijbier is dat net als de beroemde tappistenbieren voor 100% op de abdij zelf wordt gebrouwd. De monniken zijn aan de oorsprong van het bier dat nu op de abdij wordt gebrouwd. De Cisterciënzers waren gekend om hun talenten als bierbrouwers. De monniken van Val-Dieu hebben dit talent eer aangedaan. De ontwikkeling van de brouwerij-activiteiten waren oorspronkelijk om het water drinkbaar te maken, waardoor ze ziektes, zoals cholera, buiktyfus en dysenterie voorkwamen. Gedurende vele eeuwen werden de levende gisten en het gistingsproces bestudeerd. Ze hebben de productie van het bier geraffineerd door speciale recepten te ontwikkelen. Vandaag zijn de bieren van Val-Dieu geïnspireerd op de originele recepten van de monniken. De brouwerij is trouw aan de traditie van de nagisting in de fles. De bieren zijn originele Belgische abdijbieren, zonder toevoeging van aroma’s of kruiden en gebouwd volgens de authentieke infusie methode. De geheimen van de brouwerij zijn het water en de gist. De gist wordt zorgvuldig op de abdij bewaard en vermenigvuldigd. De biergist bevat microscopische schimmels (Saccharomyces cerevisiae ) die zeer voordelig zijn voor het menselijk lichaam en die de zo populaire nagisting toelaten. Het bier bevat veel vitamines B et mineralen en bevat een sterke antioxidant. In respect met de oude tradities duurt de fabricatie van het bier tussen de 6 en 8 weken. Zo ontstaan er de verschillende alcohol percentages ( 6% voor de blonde, 8% voor het bruine en 9% voor de trippel) en de complexe aroma’s in het bier van Val-Dieu. Het water komt van het stuwmeer van Gileppe. De regio bevat uitstekende natuurlijke bronnen. Sommige bronnen zoals die van Spa, Bru en Chaudfontaine zijn mondiaal bekend. Deze zijn gesitueerd op 20-30 kilometers van Val-Dieu.
17:45 - Terugkeer naar het huis van Toerisme
18:00 - Keren we huiswaarts naar TIENEN met de bus
Prijs wordt nog bepaald, hou de website en de nieuwsbrieven in het oog!!!!
NEOS VZW HOEGAARDEN
Contactgegevens
Veelgestelde vragen
Ook Interessant

Daguitstap naar PAIRI DAIZA
Pairi Daiza is een enorme dierentuin van 65 hectare en bevindt zich op de voormalige locatie van de cisterciënzerabdij van Cambron. Het domein zit vol met eeuwenoude bomen en tal van historische gebouwen. De dierentuin is een thuisplaats voor meer dan 4.000 dieren van over de hele wereld. Pairi Daiza won de beste dierentuinprijs tijdens de Diamond Theme Park Awards 2018, ook bekend als de Oscars voor themaparken en dierentuinen in de Benelux. Deze plek is absoluut een must-see in België.

Daguitstap naar Le Safran de Cotchia en The Belgian Owl Distillery
Saffraan, de Crocus Sativus in België. is een specerij die gewonnen wordt uit de saffraankrokus. Met een rondleiding aan Cotchia Saffraan in Wasseiges ontdek je dat voor de kostbare saffraan, de delen van de stampers handmatig worden geoogst: de stijlen en de stempels, die zowel smaak- als kleurstof zijn. De rondleiding laat ons alles ontdekken over deze kostbare specerij, meteen ook de oudste en de meest begeerde ter wereld. Gedreven door de ambitie om een uitzonderlijk terroir te eren is The Belgian Owl distillery (Whiskydistilleerderij) in Fexhe-le-Haut-Clocher, een episch avontuur begonnen door een pact met de natuur te ondertekenen en een uitstekende Single Malt Whisky te creëren die kan wedijveren met de grootste.

Melodieën voor Miljoenen: 'Wien... bleibt Wien! - UITVERKOCHT!!!
Een gouden 'allesbehalve ouden' klassieker. Neos 'huisorkest' Frascati Symphonic zal ons in 2025 opnieuw verwennen met een wervelend concert in de prachtige Koningin Elisabethzaal.