Page 19 - _0BGDG_CRM NEOS SEPT 24_2435426.PDF
P. 19
Geroosterde spicy wortels & hazelno- Tomaat-tijm-ricottataart
ten met zijdezachte limabonenpuree Vegetarisch
Vegan & glutenvrij biijgerecht
Ingrediënten (voor 4 personen)
Ingrediënten (voor 4 personen) • 250 g gemengde of kerstomaten, gehalveerd
• 1 tl korianderzaad Voor de limabonenpuree • 2 el olijfolie
• ½ tl zwarte peperkorrels • 90 ml olijfolie • ½ tl zeezoutvlokken
• 12 kleine wortels, • geraspte schil van 1 biolo- ș Ǘ 1"+"+ (+,Ɲ,,(Ǿ Ɯ'+ $"/ 0-1
gehalveerd gische citroen, plus een • handje verse tijmtakjes
• 45 ml olijfolie kneepje sap • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 45 ml water • 1 el korianderzaad • 150 g ricotta
• 2 tl agave- of ahornsiroop • 3 lente-uien, in dunne • 4 scharreleieren
• 50 g geblancheerde hazel- ringen • geraspte schil van 1 biologische citroen
noten, gehalveerd ș Ǘ !&((" 1"+"+ (+,Ɲ,,(Ǿ • 1 tl zeezoutvlokken
• zeezoutvlokken Ɯ'+ $"/ 0-1
ș Ɯ'+$"% (1" ) !-"1"/0")&" • 700-800 g limabonen,
afgespoeld en uitgelekt
Bereiding
Verwarm de oven voor tot
180 °C hetelucht of 200 °C
elektrisch. Maal het
korianderzaad en de
zwarte peperkorrels licht-
'"0 Ɯ'+ &+ ""+ 3&'7") "+
verdeel ze over een
middelgrote braadslede,
samen met de wortels, Bereiding
olijfolie, het water en ½ theelepel zeezoutvlokken. Dek af met Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elek-
aluminiumfolie en rooster 40 minuten in de oven. trisch. Doe de gehalveerde tomaten in een braadslede die
Verwijder na 40 minuten de folie en besprenkel de wortels met groot genoeg is om alles er in één laag in te doen en meng ze
de agave- of ahornsiroop. Zet ze dan nog 15 minuten terug in de $,"! *"1 !" ,)&'#,)&"Ǿ %"1 7""7,21 "+ !" $"/ 0-1" (+,Ɲ,,(ǽ
oven om het vocht te laten inkoken en wat ‘kleur’ op de wortels Strooi de tijm erover (bewaar een paar takjes) en rooster ze
te krijgen. Leg de hazelnoten op een kleine bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
ze de laatste 15 minuten mee. Bekleed intussen een kleine, diepe braadslede (20 × 30 cm)
Doe intussen de olijfolie, citroenschil, het korianderzaad, de len-
met het bladerdeeg – het is de bedoeling dat het een beetje
1"Ȓ2&"+ "+ (+,Ɲ,,( &+ ""+ ()"&+" (,"("+- + "+ 4 /* ))"0 ǚ langs de zijkanten omhoogkomt zodat alle vulling er mooi in
minuten door op laag vuur – het is niet de bedoeling dat de
past.
(+,Ɲ,,( 3"/()"2/1Ǿ !20 7"1 %"1 322/ ) $ǽ
Klop de ricotta, eieren, citroenschil en het zeezout door el-
," !" )&* ,+"+ 0 *"+ *"1 %"1 )"+1"Ȓ2&(+,Ɲ,,(*"+$0") &+
een blender of keukenmachine en pureer alles tot een gladde kaar en giet het mengsel over de deegbodem. Verdeel de ge-
massa. Voeg een kneepje citroensap toe; proef en breng naar roosterde tomaten erover en bestrooi met de rest van de
wens op smaak met wat zeezout. Warm de puree op en verdeel tijmblaadjes. Zet de taart 25 minuten in de oven tot het mid-
deze dan over vier ondiepe kommen, leg de geroosterde wor- den stevig en het deeg goudbruin is.
tels erop en bestrooi met wat zeezout, de geroosterde hazelno- Laat 10 minuten afkoelen in de braadslede en serveer warm
1"+ "+ Ɯ'+$"% (1" ) !-"1"/0")&"ǽ &"+ 4 /* ,- "+ "+',6Ȃ of op kamertemperatuur.
NEOS - 19