Fin de saison / Zomerfeest
Praktische gegevens
We hebben de voorbije weken niet stilgezeten en denken dat we jullie tijdens ons samenzijn ook al een vrij groot deel van het programma voor volgend seizoen kunnen voorstellen. Er zal opnieuw voor elk wat wils zijn : boeiende of verrassende sprekers, interessante bedrijfsbezoeken, gezellige uitstappen en een occasioneel streepje muziek. We hopen jullie die dag dan dan ook talrijk te mogen ontmoeten.
Voor een gepaste locatie moesten we niet ver zoeken ... ‘t Goed Ter Couteren is bij de meesten wel gekend De vroegste melding van deze benaming gaat trouwens terug tot in 1387. Het kreeg de naam van de bewoner “Stevin Van Der Couteren”. In 1517 was het een heerlijkheid afhankelijk van het hof en het kasteel van Ingelmunster. Een kaart uit de 17de eeuw bevestigt het bestaan van het goed “Ter Couter”. ’t Goed ter Couteren werd vermeld in een denombrement van 1687 als het ‘Leen van Cauteren’ van 35 ha. In 1846 heeft men pas de benaming “ ‘t Goed Ter Couteren” officieel erkend. Het was eigendom van verschillende adellijke personen en werd laatst bewoond door André Stragier. In 1965 veranderde de hoeve naar een woning. In de jaren 1990 werden de woning en stallen verbouwd tot een restaurant.
Naast gezelligheid, samenzijn en een interessant programma 2025-2026 voorzien we onze leden traditiegetrouw graag van ‘spijs en drank’
We heffen het glas tijdens een uitgebreid aperitiefmoment en schuiven nadien samen aan tafel voor een lekkere maaltijd om in stijl af te ronden met een heerlijk dessert en koffie of thee.
Inbegrepen
Uitgebreid aperitief
Filet van piepkuiken met tuinkruidensaus en seizoensgroenten met kroketjes
(vegetarisch alternatief is beschikbaar)
Dessert van de chef + koffie
Dranken inbegrepen tot aan de koffie
Neos Ingelmunster