Bio bakkerij De Trog

In de late jaren 70 zag Volkorenbakkerij De Trog het levenslicht, dit in een zoektocht om eerlijke en kwalitatief hoogstaande broodcreaties te brengen. De locatie werd een bakkerswinkeltje in het pittoreske historische stadscentrum van Brugge. Het aantal trouwe “De Trog brood-lovers” groeide in de daarop volgende jaren sterk, mede door de uitstekende mond-op-mond reclame. Geen wonder dat het allereerste atelier al snel te klein bleek. De verhuis naar een moderne en nagelnieuwe bakkerij in 2005 Ieper bracht soelaas. Ook deze bakkerij barste al gauw uit zijn voegen, in 2008 werd de site in Ieper verdubbeld in oppervlakte, in 2015 werd die nogmaals verdubbeld. In 2016 ontving Bio Bakkerij De Trog niet minder dan de Factory Of The Future award, en daar zijn we dan ook bijzonder trots op. De groei van de Food Associates Group werd geconsolideerd in 2018 met de participatie van BNP Parisbas Fortis in het kapitaal van de groep. Sinds 2019 slagen we er in CO2-neutraal te produceren door zuiniger met energie om te springen in de productieruimte. Daar is ledverlichting en de energie wordt geleverd door zonnepanelen. De restwarmte van de ovens wordt gebruikt om water te verwarmen. Het volhouden aan liefde en respect voor traditie tilden we doorheen de laatste jaren naar een hoger niveau. We verenigen kwaliteit en groei aan de hand van een combinatie van ambacht en innovatie. Hier bakken we voor al onze broodlovers dag in dag uit, en dit 7 dagen op 7, héérlijk puur en écht Bio De Trog brood!
Daguitstappen en bedrijfsbezoeken

Praktische gegevens

Bakkerij De Trog, Rozendaalstraat 65, 8900 Ieper
06-11-25
Ontvangst 16:45
Aanvang 17:00
Voor Neos leden van de eigen afdeling
Aantal plaatsen resterend: 0
trog: 20,00 euro voor leden
Op voorhand inschrijven verplicht