De rol van vlees in een evenwichtige voeding
Meat Technology & Science of Protein-rich Foods (MTSP) is de nieuwe naam van de Onderzoeksgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten, die sinds 1999 actief is aan Technologiecampus Gent. Jarenlang was Prof. Em. Hubert Paelinck het hoofd van de groep. In 2012 vervoegde Prof. Ilse Fraeye het team. De groep bouwde een sterke expertise op in het domein van vleeswarentechnologie. De laatste jaren werd het productportfolio uitgebreid naar andere eiwitrijke producten, zoals hybride vleeswaren of analogen voor vleeswaren en zuivelproducten, die plantaardige of innovatieve eiwitten zoals insecten of microalgen bevatten.
Sinds 1 oktober 2021 wordt de groep versterkt door Prof. Myriam Loeffler. Bovenop de bestaande expertise brengt zij een sterke kennis mee van toegepaste levensmiddelenmicrobiologie op het gebied van de texturisering en de veiligheid van levensmiddelen (fermentatie, hordentechnologie, enz.), alsmede veel ervaring met productontwikkeling van eiwitrijke levensmiddelen.
Lezingen
bestuur Neos
Contactgegevens
neosmenen79@gmail.com
Ook Interessant

Culturele evenementen
21.02.2026 Grüsse aus Wien_concert
Dit Weense concert van de Internationale Robert Stolz Club, vormt een echte succesformule die ondertussen een vaste waarde op het Neos-programma vormt. Tópklasse. Wees welgekomen op zaterdag 21 februari 2026 in de comfortabele zetels van deSingel!
21.02.2026_Grüsse aus Wien_concert

Culturele evenementen
22.02.2026 Grüsse aus Wien_concert
Dit Weense concert van de Internationale Robert Stolz Club, vormt een echte succesformule die ondertussen een vaste waarde op het Neos-programma vormt. Tópklasse. Wees welgekomen op zondag 22 februari 2026 in de comfortabele zetels van deSingel!
22.02.2026_Grüsse aus Wien_concert

Sport- en bewegingsactiviteiten
FIETSTOCHTEN 23/10/2025
Fietstocht
FIETSTOCHTEN 23/10/2025