De rol van vlees in een evenwichtige voeding

Meat Technology & Science of Protein-rich Foods (MTSP) is de nieuwe naam van de Onderzoeksgroep voor Technologie en Kwaliteit van Dierlijke Producten, die sinds 1999 actief is aan Technologiecampus Gent. Jarenlang was Prof. Em. Hubert Paelinck het hoofd van de groep. In 2012 vervoegde Prof. Ilse Fraeye het team. De groep bouwde een sterke expertise op in het domein van vleeswarentechnologie. De laatste jaren werd het productportfolio uitgebreid naar andere eiwitrijke producten, zoals hybride vleeswaren of analogen voor vleeswaren en zuivelproducten, die plantaardige of innovatieve eiwitten zoals insecten of microalgen bevatten. Sinds 1 oktober 2021 wordt de groep versterkt door Prof. Myriam Loeffler. Bovenop de bestaande expertise brengt zij een sterke kennis mee van toegepaste levensmiddelenmicrobiologie op het gebied van de texturisering en de veiligheid van levensmiddelen (fermentatie, hordentechnologie, enz.), alsmede veel ervaring met productontwikkeling van eiwitrijke levensmiddelen.
Lezingen

Praktische gegevens

cc De Steiger Menen
11-02-26
Ontvangst 13:30
Aanvang 14:00
Einduur 17:00
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 0

bestuur Neos

Contactgegevens
neosmenen79@gmail.com