Een dagje tafelen en degusteren - 24-03-2025 - VOLZET

Praktische gegevens
COOVI in Anderlecht, Brussel, biedt verschillende beroepsopleidingen, waaronder een populaire hotelschool. Deze hotelschool bereidt leerlingen voor op een carrière in de horeca.
De opleiding 'Hotel - Keuken en Restaurant' biedt een uitgebreide training in zowel culinaire als restaurantvaardigheden, waarbij studenten worden opgeleid in het bereiden en serveren van hoogwaardige maaltijden met aandacht voor kwaliteit en precisie.
In de opleiding 'Grootkeuken en catering' worden specifieke vaardigheden en kennis aangeleerd voor het werken in grootkeukens en cateringdiensten.
COOVI beschikt over een didactisch restaurant op 60 meter hoogte, met uitzicht over Brussel en Pajottenland. Leerlingen van de tweede en derde graad leren hier in een realistische setting diverse technieken, houdingen en vakkennis. Het restaurant biedt verschillende menu's aan op specifieke data, waaronder een Valentijnsmenu en een Lentemenu.
De Lambiek Fabriek werd in 2016 opgericht. Hun geuze bestaat uit 100% eigen gebrouwen lambiek van spontane gisting. In hun eerste vestiging aan de Fabriekstraat te Ruisbroek (vandaar de naam) was geen ruimte om zelf te brouwen. Daarom gebruiken ze de installatie van Leeuwse brouwerij Belgoo. Eens het wort gemaakt is, wordt het vervoerd naar de opslagplaats in . Daar laten ze de lambiek spontaan vergisten en rijpen op Franse eikenhouten vaten.
Sinds december 2021 is Lambiek Fabriek gevestigd in een loods aan de Eugène Ghijsstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De brouwerij wordt gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten.
Programma:
09:00 | Samenkomen Gemeenteplein Meerbeke |
09:15 | Vertrek naar Anderlecht |
10:30 | COOVI - Ontvangst en rondleiding |
12:00 | Middaglunch |
14:30 | Vertrek naar St-Pietersleeuw |
15:00 | LAMBIEK Fabriek - Rondleiding en degustatie |
17:15 | Vertrek naar Meerbeke |
Neos Ninove