Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Muziektheater - Landru
op 3/4/2025 om 14:00 tot 17:00
Programma:

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken, in een muzikaal theater gegoten. 

De ervaren Jan Decleir is de ideale acteur om de macabere persoonlijkheid van Landru gestalte te geven. Met zijn verfijnde mimiek beeldt hij moeiteloos de bloeddorstige wellust van Landru uit en het genot waarmee hij zijn redenaarskunsten botviert op zijn ondervragers.

Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze burgerman heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames. Hij belooft ze de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider van rechtbank, jury en publiek. De sluwe moordenaar weet elke beschuldiging op komische en spitsvondige wijze te weerleggen. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie.

Het blaaskwartet van I SOLISTI neemt je mee in dit ongelofelijke, waargebeurde verhaal. Twee sopranen van het Vlaams Radiokoor overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen. 

Locatie: GC De Wouwer - Kloosterstraat 4 - Ravels 
Welkom:
 vanaf 13.30u
Ticket: €30 (incl. drankje)

Georganiseerd door:
Neos Provincie Antwerpen ism Neos Ravels
Locatie:
De Wouwer
Kloosterstraat 4
2380 RAVELS