Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Bezoek aan het Kerkhof in Laken
op 27/2/2023 om 14:00 tot 16:00
Programma:

 "De begraafplaats van Laken of het kerkhof van Laken is een begraafplaats in de Belgische plaats Laken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op de begraafplaats is nog het koor van de oude kerk bewaard.

Het kerkhof van Laken is een beschermd landschap en vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen. Het heeft een dermate rijk historisch verleden en herbergt zodanig veel kunst en herinneringen, dat men vaak spreekt van het “Brusselse Père Lachaise”.

Het is het oudste kerkhof van het Gewest dat nog in gebruik is. Het is ook het laatste parochiekerkhof, want het ligt rond een kerk: de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken.

 

De aanvankelijke populariteit, en de architecturale en funeraire waarde, heeft het grotendeels te danken aan de eerste Belgische vorsten die er begraven liggen.

Georganiseerd door:
Neos Meise
Locatie:
't Moment
Brusselsesteenweg 40
1860 MEISE