Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Voordracht 'Het Vaticaan' door Tom Zwaenepoel
op 16/2/2023 om 19:00 tot 22:00
Programma:

 Paus Franciscus is niet alleen het hoofd van de rooms-katholieke kerk maar ook het staatshoofd van de Staat van Vaticaanstad. Tom Zwaenpoel geeft een kort overzicht van de belangrijkste gebouwen in Vaticaanstad. Verder stelt hij de protagonisten van deze ministaat voor en bespreekt hij kort het leven in de Staat van Vaticaanstad. Zo komen het protocol en de veiligheidsdiensten van de paus aan bod. Tom werpt ook een licht op enkele bekende tradities, zoals de kerstboom en de Hollandse bloemen op het Sint-Pietersplein.

In het tweede deel van de lezing gaat hij uitvoerig in op het Argentijnse pontificaat. In welke mate is paus Franciscus een 'revolutionaire' paus? Wat heeft hij tot nu toe gerealiseerd? Wat zijn de grootste hindernissen in zijn plan om de Romeinse Curie te hervormen?

  • Inschrijven kan door storting van 7 euro (leden) of 12 euro (niet-leden) op rekening van NEOSBB BE40 9733 5493 566 met vermelding van je naam en 'VATICAAN'.
  • Inschrijven kan tot 9 februari
  • Afspraak : 19 uur in Polyvalente zaal De Tumkens, Pastoor Pitetlaan 30 te Betekom
Georganiseerd door:
Neos Begijnendijk-Betekom
Locatie:
Polyvalente zaal De Tumkens
Pastoor Pitetlaan 30
3130 BETEKOM