Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

CLUB-ACTIVITEITEN

De plaatselijke afdelingen organiseren tal van activiteiten. Deze gaan van voordrachten, daguitstappen, gezellig samenzijn, sport en ontspanning,...
In onderstaand overzicht worden sommige activiteiten (voordrachten, uitstappen, cultuur) van de afdelingen in de kijker gezet. Wil je weten wat een afdeling daarnaast nog op het programma staan heeft, neem dan zeker een kijkje op de website van de afdeling. Klik hier voor een overzicht van alle afdelingen en hun website

Terug naar overzicht
Lezing: Sven Pichal (ID 10-01-2023)
op 16/1/2023 om 15:00 tot 18:00
Programma:

 

Voordracht Sven Pichal

 

Onder de titel Sven Pichal consumeert vertelt Sven Pichal in een boeiende voordracht hoe (on) machtig we zijn als consument.

Hoe machtig zijn we als consument? De vraag stellen is ze voor een deel beantwoorden. Er zij tal van klanten- en ombudsdiensten, consumentenprogramma's, -wetgeving en –organisaties en toch laten veel mensen zich in de luren leggen.

Sven Pichal was de voorbije jaren de bevoorrechte getuige van dat wat we allemaal doen, consumeren. Hij kreeg inzicht in de belangrijkste wetgeving. Hij debatteerde met alle geledingen binnen bedrijven over hoe ze tegenover klanten staan en hij sprak met klanten over hoe ze zich soms bekocht voelen. Hij zag onder meer hoe varkens van in de stal tot op ons bord komen, trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was getuige van de ontwikkelingen in het groener worden van onze economie.

Sven Pichal (geboren in 1979) werkt als journalist voor radio- en televisieprogramma’s. Bij Radio 1 maakt hij samen met Annemie Peeters het populaire consumenten- en discussieprogramma Peeters & Pichal.

De voordracht gaat door in het kasteel van Wurfeld op maandag 16 januari, aanvang 15:00 u. Deelnemen kan door overschrijving van 20€ tegen uiterlijk 10 januari. In de prijs is een bubbel, een tas koffie en een stuk vlaai inbegrepen. Ingeschreven ben je als het geld op de rekening staat.

Georganiseerd door:
MAASEIK