Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Provinciale Reis - MacedoniŽ
op 16/5/2022 - 23/5/2022
Programma:

Dag 1 • België - Skopje - Ohrid

Onze autocar haalt u af op de afgesproken opstapplaats en brengt u naar Charleroi voor een rechtstreekse vlucht naar Skopje, de hoofdstad, en een zeer populaire bestemming met haar burcht, culturele & historische monumenten, archeologische sites, enz.  We maken een stadswandeling die ons naar enkele belangrijke plaatsen voert, het oude station, het memorialhuis voor Moeder Theresa (°1910 in Skopje), het standbeeld van Alexander de Grote, de stenen brug, de oude bazaar, de St.Spaskerk met de mooie houten iconen, de Daut Pasha Hammam en de Mustafa Pasha Moskee. Macedonië is een middelpunt van verschillende culturen en religies en dat zie je hier heel duidelijk. Daarna rijden we naar ons ****hotel voor diner en overnachting. 

Dag 2 • Ohrid - Matka Canyon - Tetovo - Ohrid

We rijden naar de Matka Canyon, vlakbij Skopje en gelegen in de buurt van één van de oudste artificiële meren in Noord- Macedonië, in een prachtig natuurgebied van 5000ha. Men noemt deze kloof de vlinderkloof omdat men er zo’n grote verscheidenheid aan vlinders terugvindt. We bezoeken in de buurt van de kloof ook het St.Andreaklooster en varen naar de Vrelo grot. Deze grot beschouwt men als één van de nieuwe wereldwonderen. De exacte diepte van de grot kent men niet. We lunchen hier. Na de middag bezoeken we de Tetovo met de bekende geschilderde moskee uit 1438 waarvan de restauratie werd gefinancierd door twee zusters uit Tetovo. Daarna rijden we door naar ons ****hotel in Ohrid voor diner en overnachting. 

Dag 3 • Ohrid 

‘s Voormiddags bezoeken we de belangrijke plaatsen in Ohrid. De St.Sofiakerk, gebouwd tussen de 11  en 14  eeuw, de zetel van de aartsbisschop Sint Clement en dominant aanwezig in het oude stadsdeel en een link tussen Byzantijnse- en Renaissancekunst. In Plaoshnik vindt u de eerste universiteit van Europa en op een klein schiereiland de St.John van Kaneokerk. Ohrid biedt u ook nog het volgende: de Samuilvesting, de Sint Painteleimonkerk, de kerk van de Heilige Maagd van Peribleptos, de iconengallerij en de oude bazaar.  De autocar brengt u vervolgens naar het St.Naumklooster, gebouwd op een heuvelrug met zicht op het meer. Lunch in de buurt. We bezoeken nog de archeologische site van ‘Plocha Michov Grad’ op het water in de “Bay of the Bones”. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting. 

Dag 4 • Ohrid - Stobi - Ohrid 

Vandaag bezoeken we de Stobi-site, één van belangrijkste archeologische sites van Noord-Macedonië, een kruispunt van oude beschavingen en belangrijke handelsroutes en al beschreven in de tweede eeuw voor Christus. Op de middag lunchen we en proeven we de lokale wijnen bij het Popova Kula domein, een succesverhaal van de Noord-Macedonische wijncultuur in de Tikvesregio. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting. 

Dag 5 • Ohrid - Bitola - Ohrid 

Na het ontbijt rijden we naar Bitola, een belangrijke Noord-Macedonische stad sinds het Ottomaanse Rijk en al gesticht in de vierde eeuw voor Christus als eer aan de Griekse held, Heracles. Alle oude gebouwen zijn hier mooi bewaard. We stappen hier ook door de Sirok Sokak-bazar. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting. 

Dag 6 • Ohrid - Kalishta - Ohrid 

We rijden naar Kalishta en bezoeken het kloostercomplex van uitgekapte kerkjes in de rotsen. Daarna rijden we naar Vevcani, gebouwd op een steile heuvelrug en de plaats waar een bron ontspringt. Daarom staan hier ook vele watermolens. We lunchen in een lokaal restaurant. ’s Namiddags rijden we nog naar Struga waar de Zwarte Drinrivier ontspringt. Nadien rijden we terug naar ons hotel voor diner en overnachting. 

Dag 7 • Ohrid - Golem Grad - Ohrid 

Vandaag bezoeken we het Prespameer met het mysterieuze pelikaaneiland, Golem Grad. Het meer vormt de grens tussen Noord-Macedonië, Albanië en Griekenland. Hier ontdekken we ook vele charmante dorpjes. We bezoeken een lokale boerderij waar we ook lunchen met lokale producten. Daarna rijden we naar ons 2de hotel (in Skopje) voor diner en overnachting. 

Dag 8 • Ohrid - Skopje - België 

Na het vroege ontbijt maken we onze bagage klaar voor de retour naar de luchthaven en de vlucht van Skopje naar Charleroi. Hier staat de Lauwers’ autocar klaar om u terug naar de opstapplaats te brengen. 

 

 

Bijkomende informatie

Philippe MEYER
Reisleider
+32 478- 36 07 36 

Philippe.Meyer@PhiLyCo.be

 

Inschrijvingsformulier - terugsturen naar

Reizen LAUWERS nv
Nijverheidsstraat 17
2530    BOECHOUT

reizen@lauwers.be

 

 

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen
Download documenten:
Reisbeschrijving
Inschrijvingsformulier LAUWERS