Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Provinciale Reis - MacedoniŽ
op 16/5/2022 - 23/5/2022
Programma:

Een autocar haalt u af op de afgesproken opstapplaats en brengt u naar CHARLEROI voor een rechtstreekse vlucht naar SKOPJE, de hoofdstad van de Republiek Macedonië. We maken een stadswandeling die ons naar enkele belangrijke plaatsen voert, het oude station, het memorialhuis voor Moeder Theresa, het standbeeld van Alexander de Grote, de stenen brug, de oude bazaar, de St.Spaskerk met de mooie houten iconen, de Daut Pasha Hammam en de Mustafa Pasha Moskee. Macedonië is een middelpunt van verschillende culturen en reli-gies en dat zie je hier heel duidelijk.

We hebben ook oog voor de natuur in de Matka Canyon, men noemt deze kloof niet voor niets de vlinderkloof. In de buurt van de kloof bevindt zich het St.Andreaklooster en varen vandaar uit naar de Vrelo grot, één van de wereldwonderen ! Het Prespameer met het mysterieuze pelikaaneiland, Golem Grad mag zeker niet ontbreken. Het meer vormt de grens tussen Noord-Macedonië, Albanië en Griekenland. Hier ontdekken we ook vele charmante dorpjes.

OHRID, een stad in het zuidwesten, mogen we ook niet missen met De St.Sofiakerk, gebouwd tussen de 11de en 14de eeuw, de zetel van de aartsbisschop Sint Clement en dominant aanwezig in het oude stadsdeel en een link tussen Byzantijnse- en Renaissancekunst. In Plaoshnik vindt u de eerste universiteit van Europa en op een klein schiereiland de St.John van Kaneokerk. In OHRID ontdekken we nog : de Samuilvesting, de Sint Painteleimonkerk, de kerk van de Heilige Maagd van Peribleptos, de iconengallerij en de oude bazaar. De autocar brengt u vervolgens naar het St.Naumklooster, gebouwd op een heuvelrug met zicht op het meer. We bezoeken nog de archeologische site van 'Plocha Michov Grad' op het water in de "Bay of the Bones".

De STOBI-site is één van belangrijkste archeologische sites van Noord-Macedonië. Het is een kruispunt van oude beschavingen en belangrijke handelsroutes en al beschreven in de tweede eeuw voor Christus. Uiteraard proeven we lokale wijnen bij het Popova Kula domein, een succesverhaal van de Noord-Macedonische wijncultuur in de Tikvesregio

BITOLA is een belangrijke Noord-Macedonische stad sinds het Ottomaanse Rijk en al gesticht in de vierde eeuw voor Christus als eer aan de Griekse held, Heracles. Alle oude gebouwen zijn hier mooi bewaard. We stappen hier ook door de Sirok Sokak-bazar.

In KALISHTA bezoeken we het kloostercomplex van uitgekapte kerkjes in de rotsen. VEVCANI, gebouwd op een steile heuvelrug, is de plaats waar een bron ontspringt. Daarom staan hier ook vele watermolens. STRUGA is de plaats waar de Zwarte Drinrivier ontspringt

De laatste dag, na het late ontbijt, maken we onze bagage klaar voor de retour naar de luchthaven en de vlucht van SKOPJE naar CHARLEROI. Hier staat de autocar klaar om ons terug naar de opstapplaats te brengen.

 

Bijkomende informatie

Philippe MEYER
Reisleider
+32 478- 36 07 36 

Philippe.Meyer@PhiLyCo.be

 

Inschrijvingsformulier - terugsturen naar

Reizen LAUWERS nv
Nijverheidsstraat 17
2530    BOECHOUT

reizen@lauwers.be

 

 

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen
Download documenten:
Reisbeschrijving
Inschrijvingsformulier LAUWERS