Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
26.10.2024 - 02.11.2024 Meerdaagse reis ABU DHABI & DUBAI
op 26/10/2024 - 2/11/2024
Programma:

 

Inschrijven tot 15 juli 2024

 

Dag 1: België – Dubai (via Abu Dhabi)
Vertrek vanuit de opstapplaatsen in Oost-Vlaanderen en we rijden naar Zaventem, vlucht naar Abu Dhabi via Istanbul met Turkish Airlines vergezeld van uw reisgids. Aankomst in onze prachtige Holiday Inn Abu Dhabi**** in de late avond. Overnachting.

Dag 2: Fisch market, het Huis van Abraham, shopping mall
‘s Morgens geniet u van een vrije voormiddag. Lunch Rond 13u beginnen we meteen met het bezoek aan de fish market en vervolgens het Huis van Abraham. De enige plaats ter wereld waar de 3 godsdiensten samenkomen. Daarna nog even naar de Abu Dhabi shopping mall. Terug naar het hotel om van het zwembad en het avond buffet te genieten.

Dag 3: Abu Dhabi / Louvre / Sultanspaleis / Port-Heritage Village / Sheik Zayed Moskee / Ferrari World
Vandaag gaan we met onze gidsen een van de mooiste Emiraten ontdekken, namelijk Abu Dhabi. Na het ontbijt bereiken we het hart van de stad. We maken een korte stop bij een lokale dadel- en fruitmarkt en vervolgen onze tocht in de woestijn waar we de architectuur van het indrukwekkende Louvre Museum zullen bewonderen - een creatie van de beroemde architect Jean Nouvelle (alleen exterieur). Sinds 2019 heeft het lokale staatshoofd zijn prachtige paleis, Quasr Al Wattan, opengesteld voor het publiek, een absolute must-see voor elke bezoeker aan Abu Dhabi. We genieten van een lunch in de jachthaven. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Heritage Village, waar u getuige kunt zijn van de Arabische tradities en gebruiken uit het verleden. Dan zijn we klaar voor één van de hoogtepunten van onze reis: we bezoeken één van de meest indrukwekkende moskeeën ter wereld: de Sheik Zayed Moskee. Als de tijd het toelaat, maken we een korte stop bij Ferrari World op de terugweg naar Dubai. Na deze mooie dag vertrekken we naar Dubai. Check in bij ons Holiday Inn Festival City. Dinerbuffet.

Dag 4: Dubai / Oude Stad / Souks / Abra Boottocht / Fahim Kasteel en Museum / Bastakiya / Al Seef
Ontbijtbuffet en vertrek met uw lokale gids. We beginnen meteen met een bezoek aan de oude stad en vooral de goud- en specerijensoek waar u heerlijke lokale specerijen kunt kopen. Een typische houten boot - een "Abra" - zal ons over de kreek brengen waar we de textielsoek passeren. De tocht gaat verder naar Fahidi Fort en het Dubai Museum, waar u meer te weten komt over de geschiedenis en tradities van het emiraat. We gaan verder naar Bastakiya met zijn kronkelige straatjes en torens en ontdekken de kunstgalerijen van plaatselijke kunstenaars. Daarna gaan we naar het nieuwe gedeelte van het oude Dubai, Al Seef. We maken een wandeling langs de kreek en eindigen met een heerlijke Arabische lunch aan het water Na de lunch keren we terug naar ons mooie Holiday Inn Festival Hotel. U heeft een vrije namiddag om te genieten en te ontspannen. Natuurlijk kunt u ook in de stad blijven om alles in uw eigen tempo te ontdekken. We sluiten deze culturele dag af met een betoverende traditionele "Dhow" (traditionele houten boten) cruise vanuit de Dubai Marina . Tijdens een rustige riviercruise trekt het meest adembenemende uitzicht op de skyline van Dubai aan u voorbij op lokale muziek, gevolgd door een fantastische Arabische maaltijd.

Dag 5: Dubai / Medina Jumeirah / The Point / Dubai Marina / Mall / Burj Khalifa / Libanees diner
Na een ontbijtbuffet neemt onze gids ons mee naar het moderne
Dubai. We bezoeken de "Burj al Arab" (buitenkant), het enige 6-sterren hotel ter wereld, de Medina Jumeirah, de Point (prachtig uitzicht) en de Dubai Marina. De tocht eindigt bij 's werelds grootste winkelcentrum met zijn reusachtige aquarium. Vanaf het winkelcentrum nemen we de lift  naar de top van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, die 828 meter hoog is  Lunch . De rest van de middag zijn we vrij en kunnen we verder winkelen in het luxueuze winkelcentrum of terugkomen en genieten van de faciliteiten van het hotel. Het avondprogramma omvat een Libanees diner met een spectaculair uitzicht op de fonteinen en een lasershow

Dag 6: Dubai / Woestijn Jeep Tour / Kamelenboerderij / Diner en 1001 Nachten Show
Lunch In de namiddag wordt u opgepikt door een jeep en rijdt u gedurende 1 uur de woestijn in richting Oman. We maken een eerste stop bij een kamelenboerderij. Daarna rijden we met ervaren chauffeurs door de hoge zandduinen. We komen rond 18.00 uur aan in ons basiskamp, net op tijd om van de prachtige zonsondergang te genieten in de woestijn! Na de zonsondergang begint ons Arabische ervaring van "1001 nachten". Geniet van een authentiek woestijndiner, laat een henna tatoeage zetten, ga op de foto met een valk en laat je meeslepen door live entertainment met buikdanseressen, muziek en een strakke danseres. We eindigen de avond rond 21.00 uur en worden per jeep veilig teruggebracht naar ons hotel.

Dag 7: Dubai
Vrije dag om van het hotel te genieten of wat last minute inkopen te doen in Dubai. Lunch Vertrek naar de luchthaven van Abu Dhabi om 22:00 voor de terugvlucht naar België.

Dag 8: Dubaï / België
Nachtvlucht van Abu Dhabi naar Zaventem via Istanbul en aankomst in België in de ochtend. Daar staat weer een autocar van reizen Lauwers ons op te wachten om ons terug te brengen naar onze opstapplaatsen.
 

 

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen
Download documenten:
Inschrijvingsformulier (PDF)
Inschrijvingsformulier (WORD)
Program