Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Terug naar overzicht
Cruise langs IJsel-& Markermeer, via Zaandam naar Rotterdam
op 15/6/2023 - 20/6/2023
Programma:

 Ga je mee voor een 6-daagse cruise doorheen Nederland? We bezoeken met de MS Dutch Grace achtereenvolgens Enkhuizen, Medemblik, Harlingen, Lemmer, Hoorn, Zaandam en Rotterdam.

Dag 1 - België-Enkhuizen-Medemblik

Vanaf de centrale vertrekplaats rijden we richting Enkhuizen, waar we rond de middag aankomen en we met de gids een bezoek brengen aan de stad, alvorens in te schepen aan boord van de MSDutch Grace. Hier worden we met een drankje verwelkomd door de kapitein en zijn bemanning. Tijdens ons diner zet het schip koers naar Medemblik.

Dag 2 - Medemblik-Harlingen

Na het ontbijt hebben we tijd om met onze gids een stadwandeling te maken door dit historische stadje met zijn authentiek stoomtreintje en het kasteel van Radboud. Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer overom in Harlingen aan te meren. Deze havenstad heeft zoveel binnenhavens, dat een wandeling meer dan de moeite waard is.

Dag 3 - Harlingen-Lemmer

We varen voorbij Hindeloopen en Stavoren, beide behoren ze tot de Elfsteden van Friesland. In de namiddag komen we aan in Lemmer. Het is fijn om de pleziervaartuigen door het dorp te zien varen. Lemmer is dan ook één van Friesland bekendste watersportplaatsen en trekt behalve toeristen ook veel mensen uit omliggende plaatsen die de vele terrassen opzoeken.

Dag 4 - Lemmer-Hoorn

Via de Houtribsluizen komen we op het Markermeer en zetten we koers naar Hoorn. Deze vroegere V.O.C. -stad straalt zijn vroegere rijkdom nog steeds uit. Eén van de bekendste verhalen is het verhaal van "De Scheepsjongens van Bontekoe". Deze drie vrienden staren nog steeds vanop de kaaimuur naar de horizon.

Dag 5 - Hoorn-Zaandam

We zetten koers naar Zaandam. In 1632 kwam Tsaar Peter De Grote hier op bezoek om te zien hoe ze in Nederland die mooie houten schepen maakten. Zaandam ligt op een boogscheut van Amsterdam en dat zien en voelen we wanneer we door de stad wandelen.

Dag 6 - Zaandam-Rotterdam

In de ochtend komen we aan in Rotterdam waar we na het ontbijt ontschepen en in de voormiddag nog een bezoek brengen aan deze stad met zijn haven, zijn moderne gebouwen, zijn mooie skyline en zijn vele shoppingstraten. In de vroege namiddag gaat het met de autocar terug naar de verschillende afstapplaatsen.

MS DUTCH GRACE

 • Uitrusting: modern en tegelijk tijdloos elegant 4-dek schip met een breed scala aan aan faciliteiten, uitgerust met een zonnedek met ligstoelen en een whirlpool, panoramarestaurant, panoramabar, wifi, souvenirshop.
 • Kajuiten: ruime buitenkajuiten (+- 15m²), de ramen in de hutten op het Haydn Deck beneden kunnen niet worden geopend. De hutten op het Strauss- en Mozartdek hebben Franse balkons - d.w.z. kamerhoge panoraische ramen die volledig kunnen worden geopend. In elk van de smaakvol ingerichte huttenis er een separaat tweepersoonsbed, douche/toilet, flatscreen-tv, individueel regelbare airco, föhn, een ruime kast, telefoon en kluis.
 • Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord.
 • Maaltijden: ontbijtbuffet,'s middags 3 gangenmenu en 's avonds 4 gangen menu aan boord, koffie/thee inbegrepen, 1x per dag koffie/thee met cake of niscuits in het salon, middernacht snack.
 • Extra: captains diner (afscheidscoctail in de bar en 1x 5 gangendienr)

PRIJSINFO:

 • De prijs is 765 euro/persoon benedendeks
 • Toeslag middendek: +50 euro/persoon
 • Toeslag bovendek: +80 euro/persoon
 • In deze prijs zijn uitstappen en toegangsgelden inbegrepen voor: ingang Zuiderzeemuseum Enkhuizen; ingang kubushuizen Rotterdam; ingang Molen Zaandam; Museum van de 20ste eeuw in Hoorn.

INSCHRIJVEN EN LOGISTIEK:

 • Deze trip wordt georganiseerd via Reizen Lauwers
 • Inschrijvingsformulieren voor deze cruise zijn aan te vragen via neosbb18@gmail.com of telefonisch 016 53 51 33 (secretaris Inge Verbruggen)
 • Inschrijven kan tot 25 januari 2023
 • Opstap, vertrek& contact... -info volgt -
Georganiseerd door:
Neos Begijnendijk-Betekom