Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Open brief aan ING: zet oudere medewerkers niet zomaar thuis!
Neos-directeur Martin De Loose doet ING in een open brief een baanbrekend voorstel om wl de competenties en het vakmanschap van oudere werknemers te blijven inzetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open brief aan ING van Neos-directeur Martin De Loose

 

Beste ING,

Omdat ik een paar dagen geleden las dat u oudere werknemers opnieuw betaald thuis laat zitten, schrijf ik u op Internationale Ouderendag deze open brief in de hoop dat mijn voorstel u bereikt.

Dat u er bij ING voor opteert om oudere werknemers zomaar aan de kant te zetten, vind ik heel jammer. Het is trouwens ook geen goed signaal want dit komt de beeldvorming over ouderen niet ten goede, en werkt agisme verder in de hand. Maar ik wil u via deze weg de les niet spellen. Integendeel. Ik wil u uitnodigen om dergelijke maatregel naar de toekomst beter uit te rollen en te communiceren. Ik doe u zelfs een voorstel waarbij u kan meedingen voor de titel van baanbrekendste werkgever. Ik verklaar me nader.

Om vitaal oud te worden zijn zingeving en sociale relaties heel belangrijk. Een job zorgt voor beiden. Wanneer mensen moeten vertrekken of op pensioen moeten gaan, is het belangrijk dat werkgevers zorgen voor een warme overdracht opdat mensen en betekenisvolle rol kunnen blijven spelen in onze samenleving en zij niet eenzaam achterblijven (wanneer de collegiale relaties smelten als sneeuw onder de zon). Daarom wil ik u een unieke samenwerking aanbieden met een organisatie zoals Neos vzw. We zijn een vereniging van meer dan 35.000 ondernemende senioren waar we werknemers zoals die van u heel goed kunnen gebruiken. Als we er naar de toekomst samen werk van kunnen maken dat uw werknemers niet zomaar thuis moeten zitten, maar een warm welkom krijgen in onze organisatie dan zorgen we er samen voor dat hun talenten en competenties een betekenisvolle plaats krijgen (jobs en taken bij ons in overvloed), en zij in een warm netwerk van meer dan 35.000 ondernemende senioren terechtkomen. Kortom, u doet er ons, en uw werknemers niet alleen een groot plezier mee (als ik hoor van onze mensen dat ze de beste tijd van hun leven bij ons beleven), maar tevens de hele samenleving door een voorbeeld te stellen dat ouderen er toe blijven doen. Ziet u de krantenkoppen al?

ING wil oudere werknemers betalen om hun talenten en competenties in te zetten als vrijwilliger bij Neos vzw.

Ik kan u garanderen dat u op een dag zoals vandaag (Internationale Ouderendag) een staande ovatie zou krijgen, en u meteen meedingt voor de titel van baanbrekendste werkgever omdat u ervoor zorgt dat uw oudere medewerkers ertoe blijven doen.

 

Met vriendelijke Neos-groeten,

Martin De Loose

Directeur Neos vzw

 

#Neosvzw #NetwerkvanOndernemendeSenioren #beeldvorming #vereniging #FOERToudendan #PRoud