Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

De Verenigingspil - De pil die verbindend werkt
Neos vzw en 38 verenigingen en organisaties lanceren op 8 maart '24 De Verenigingspil - een nieuw middel tegen eenzaamheid.

Lees het persbericht
Beluister het geluidsfragment Radio 1

Steun SOS Cash!
Stop het verdwijnen van geldautomaten en stem zo voor 'lokaal' en 'nabij'.
Bepaal je eigen (zorg)verhaal
Doe de test en laat je stem horen in het debat over de ouderenzorg van de toekomst.
Foert, ik ben oud, en dan?
De wingerd snoeien, zonder gêne genieten van het leven, trots zijn op je uiterlijk, ... JA het mag nog als je oud bent! Draag jij mee onze FOERT-campagne uit?
Persbericht 'Door afschaffing seniorentarief gaat 61% van de senioren niet meer met de trein reizen'
Na de bekendmaking dat de NMBS het vaste seniorentarief zal afschaffen, hielden wij binnen onze leden bestuursleden een bevraging wat de zij hiervan vinden. Het antwoord was heel duidelijk.
Persbericht 'Meer dan 76% van de senioren wil kennis en levenservaringen delen met volgende generaties'
Met CREATE, een toekomstig Europees digitaal platform waar momenteel een grootschalig onderzoeksproject voor loopt, willen Neos en haar Europese partners senioren daarin ondersteunen.
Persbericht '40% van de senioren moet schrappen in culturele activiteiten en reizen'
Uit een ledenbevraging blijkt dat 58,8% van de bevraagde senioren moet besparen. Een steeds groter wordend deel van de uitgaven gaat naar basisvoorzieningen (voeding, wonen, ...) en aanzienlijk minder naar de invulling van het leven (cultuur, horeca, reizen, goede doelen, …).
Opening Neos Huis: persbericht en videoverslag
Op 7 oktober 2021 vierden we de officiële opening van ons Neos Huis. Dit ging niet onopgemerkt voorbij, want ons verhaal werd opgepikt door de nationale pers. Lees hier het volledige persbericht.
Één voor allen, allen voor de verenigingspil?!
Samen op de bres tegen medicatiemisbruik. Samen strijden tegen eenzaamheid.
Persbericht '73% van de Neos-senioren wil verplichting voor Covid-vaccin'
Seniorenvereniging Neos bevroeg haar leden naar aanleiding van de coronacrisis. 96% van deze Neos-senioren laat zich sowieso vaccineren. "Als we onze vrijheid terug willen, zullen we toch aan vaccinverplichting moeten denken."
Neos wint BSAE award voor ‘Neos met een hart’!
We morgen trots zijn op ons professionalisme. Neos ontving zopas de BSAE award omdat we met onze solidaire campagne zo intens inzetten op samenwerking, professionaliteit en onze blik richten naar ‘buiten’, op maatschappelijke uitdagingen.
Reportage 'Senioren breken uit', AVS-tv, 20 september 2018
De Oost-Vlaamse tv-zender AVS maakte een leuke reportage over de lancering van ‘Neos breekt uit. Ook op Radio 2 werd het initiatief Neos met een hart onder de aandacht gebracht.
Neos directeur neemt het op voor ouderen en het verenigingsleven, Wascabi, september 2018
Dat ouderenverenigingen niet altijd positief in beeld komen, weten we allang. Neos directeur Martin De Loose zet zich in om de perceptie te keren. Hij ging in gesprek met prof. Dominique Verté en N-VA-parlementslid Lorin Parys voor Wascabi, het beleidsmagazine van De Federatie, de belangenbehartiger van het sociaal-cultureel werk.