Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Neos directeur neemt het op voor ouderen en het verenigingsleven, Wascabi, september 2018
Dat ouderenverenigingen niet altijd positief in beeld komen, weten we allang. Neos directeur Martin De Loose zet zich in om de perceptie te keren. Hij ging in gesprek met prof. Dominique Verté en N-VA-parlementslid Lorin Parys voor Wascabi, het beleidsmagazine van De Federatie, de belangenbehartiger van het sociaal-cultureel werk.

Ouderen worden gemakshalve op één hoopje gegooid, of ze nu 65 of 95 zijn. Maar wat een diversiteit. En wat een engagement. De samenleving verwacht nog steeds dat mensen na hun pensioen in een hoekje wegkruipen, terwijl zij onder andere via het verenigingsleven een belangrijke rol hebben in de constructie van onze samenleving en bij maatschappelijke uitdagingen als de strijd tegen eenzaamheid. Een gesprek met gerontoloog Dominique Verté, directeur van het netwerk voor ondernemende senioren Neos Martin De Loose en N-VA parlementslid Lorin Parys.

Lees hier het artikel dat verschenen is in het beleidsmagazine van De Federatie. Het magazine wordt o.a. verspreid naar beleidsmakers, journalisten en academici.

Het hele Wascabi-Magazine lees je hier.