Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

Opening Neos Huis: persbericht en videoverslag
Op 7 oktober 2021 vierden we de officiŽle opening van ons Neos Huis. Dit ging niet onopgemerkt voorbij, want ons verhaal werd opgepikt door de nationale pers. Lees hier het volledige persbericht.

Seniorenorganisatie Neos heeft voortaan uitvalsbasis in Sint-Niklaas: “We vullen leemte op voor ondernemende senioren die op pensioen gaan”

(Bert Foubert, 13 oktober 2021)

Seniorenorganisatie Neos heeft vanaf nu haar uitvalsbasis in de Mercatorstraat in Sint-Niklaas. Vanop het nieuwe adres zullen alle lokale afdelingen, goed voor 31.000 leden, worden aangestuurd en begeleid. “We richten ons op senioren die tijdens hun pensioen willen blijven leren, ontdekken en reizen.”
 
Na meer dan veertig jaar haar thuisbasis te hebben gehad in Brussel, kiest seniorenorganisatie Neos nu resoluut voor Sint-Niklaas. Na een prospectie in heel Vlaanderen vond de organisatie een nieuwe stek in een voormalige dokterspraktijk in de Mercatorstraat. Dat de uroloog die er tot aan zijn pensioen werkte meteen ook tot de doelgroep behoort van de nieuwe eigenaars, is een leuke twist. “Met Neos richten we ons op senioren die tijdens hun pensioen willen blijven leren, ontdekken en reizen”, schetst directeur Martin De Loose.
 
“We gaan veel verder dan alleen maar actief zijn, maar trekken leden aan die echt willen ondernemen. Ons programma is erop gericht om de wereld te blijven verkennen en maatschappelijk relevant te zijn. Daarbij leggen we de klemtoon op echt fysiek contact met en tussen de leden. Op het moment dat iemand op pensioen gaat, vallen er veel sociale contacten weg. Wij willen een antwoord zijn op het ‘zwarte gat' dat dan bij veel mensen gaapt.”
 
Leeftijd heeft geen belang
 
De leeftijd waarop men wil aansluiten bij Neos, is volgens de directeur niet belangrijk. “Mensen voelen het zelf het beste aan wanneer ze de tijd rijp vinden om zich in te schrijven”, zegt Martin. “We plakken er daarom geen leeftijd op. Niet iedereen voelt zich bijvoorbeeld geroepen om op zijn 55 jaar al onder de noemer senior te vallen. De grootste groep van actieve Neos-leden is tussen de 65 en 80 jaar.”
 
Neos telt verspreid over heel Vlaanderen meer dan 31.000 leden. Die worden begeleid door zo'n 2.000 bestuursleden in de verschillende lokale afdelingen. “Vanuit ons nieuwe Neoshuis in Sint-Niklaas zullen we met een professioneel team al onze bestuursleden en hun afdelingen aansturen”, schetst directeur De Loose.