Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Paswoord vergeten?

Bestuursleden

60 met een +
Gerontologe Els Messelis schreef een boek over zinvol, creatief en succesvol ouder worden. Omdat (zinvol) genieten van je pensioenleeftijd ook het handelsmerk van Neos is, werkt Neos graag mee aan de uitgaven van haar boek 60 met een +.

Ouder worden… Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met de tijd die sneller en sneller lijkt te gaan. Dagen, weken en jaren vliegen voorbij. De meerderheid van de mensen houdt zich daar niet graag mee bezig. Meer zelfs, de meeste mensen wíllen er niet mee bezig zijn.
Een belangrijke reden daarvoor is de foutieve beeldvorming over ouderen. Naarmate je zelf ouder wordt, merk je dat die beeldvorming niet strookt met de realiteit. Je stelt vast dat niet alle ouderen zorgbehoevend zijn. Integendeel.
Veel ouderen zijn actief, sportief en geëngageerd. Bij Neos weerklinkt niet voor niets de leuze ‘De tijd van je leven beleef je bij Neos’.
Intussen beïnvloedde die negatieve beeldvorming wel je kijk op de toekomst, met als gevolg dat je opportuniteiten gemist hebt, kansen genegeerd hebt… tot je ze op latere leeftijd (als het bijna te laat is) toch ontdekt. Je stoot jezelf dan voor het hoofd met de woorden: ‘Had ik het maar geweten’.

Toen Els Messelis ons vertelde dat ze schreef aan een nieuw boek dat zestigplussers vroeger doet nadenken over later, waren we met Neos meteen voor dat idee gewonnen. Simpelweg omdat we weten dat er na je 60ste nog een geweldige tijd aankomt. De weg naar een leven met net dat ietsje meer (vandaar de titel ‘60 met een plus’) is niet altijd eenvoudig te vinden. Vanuit Neos werken we hard aan die weg via een aantrekkelijk aanbod van cultuur, voordrachten, reizen en zo meer. Door haar boek samen met Neos uit te geven, hebben we een bijkomend instrument in handen om de foutieve beeldvorming over ouderen aan te pakken.


In de boekhandel kost het boek 19,95 euro. Neos-leden kunnen het boek aan 12 euro (exclusief 4 euro verzendingskosten) bestellen via welkom@neosvzw.be