Wegwijs in champagne
(een snelcursus over bubbels)
met proeverij.
- Waar liggen de wijngaarden en waarom liggen ze zo verspreid?
- Hoe wordt deze godendrank geproduceerd: een 10-stappen plan
- Vaktermen als millésimé, récoltant manipulant, grand cru, ultra brut, blanc de noirs, dégorgement en liqueur
d’expédition
- De rol van de klimaatverandering
- Het spanningsveld tussen kleine boeren en grote merken
- Worden andere mousserende wijnen met dezelfde techniek geproduceerd?
- Welke appellaties dagen Champagne uit?
Lezingen
Praktische gegevens
L’Escaut, Viermaartlaan 7 9600 Ronse.
18-06-25
Ontvangst 14:30
Aanvang 15:00
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 14
lezing en koud buffet: 45,00 euro voor leden
lezing en koud buffet: 50,00 euro voor niet leden
Op voorhand inschrijven verplicht
Inschrijven:
Tegen vr 06/06/2025
We starten met koffie
Op het menu : koud buffet
Neos Ronse
Contactgegevens
ronse@neosclub.be