Page 15 - _0877K_CRM NEOS Dec_2348159858.PDF
P. 15

geniet in Zuid-Europa meer bekendheid. De meeste schar-
                                                          tong wordt in Spanje – in Baskenland en Galicië - gegeten
                                                          waar hij gallo heet. De Italiaanse naam voor scharretong is
                                                          rombo giallo.


                                                          Eindeloos variëren
                                                          Schartong is superlekker wanneer hij op zijn geheel op de
                                                          graat wordt gebakken, zoals een Noordzeetong. Opgelet,

                                                          0 % /1,+$ *,"1 '" *  / %"") (,/1 $ /"+ǽ  " %,"ƞ %"1 3") +&"1
                                                          1" 3"/4&'!"/"+Ǿ 7, ()""ƞ !" 3&0 ,,( +,,&1   + '" - +ǽ

                                                          Recepten met andere platvissen zoals tong, tongschar en
                                                          pladijs zijn ook goed toepasbaar op schartong. De schar-
                                                          tong mag dan wat smeuïger zijn dan bijvoorbeeld de tong,
       Populair in Baskenland en Galicië                  maar behoort ook tot de magere vissoorten.
       Het schartongseizoen loopt van juli tot februari: dan is deze   Niet alleen op de graat gebakken, smaakt deze vis heerlijk,
       vis volop verkrijgbaar en op z’n best. Schartong is bij ons   je kan hem ook stomen, frituren, grillen en in de oven berei-
       een bijvangst van de tongvisserij en wordt momenteel voor-  den. Heb je nog nooit schartong geproefd? Hoog tijd om de-
       al geëxporteerd. De eerder kleine vissoort met vrij zacht en   ze vis van bij ons eens op je menu te zetten! We helpen je op
       vetrijk visvlees wordt bij ons dus ondergewaardeerd maar   weg met enkele recepten.



       Gevulde aubergine met knolselder, peer en walnoten en schartong


                                                                           Ingrediënten
                                                                           • 2 aubergines
                                                                           • 1 rode ui

                                                                           ș ǖ 1""+1'" (+,Ɲ,,(
                                                                           • 0,25 knolselder
                                                                           ș Ǘ ") -"1"/0")&" țƜ'+$"% (1Ȝ


                                                                           ș Ǘ ") ,/"$ +, țƜ'+$"% (1Ȝ
                                                                           ș Ǚ ") 4 )+,1"+ ț$/,#$"% (1Ȝ
                                                                           • 1 peer
                                                                           • olijfolie
                                                                           • peper en zout
                                                                           ș Ǚ 0 % /1,+$"+ ț- +()  /Ȝ
                                                                           • Bakboter
                                                                           • 100 ml zure room


       Bereiding
         )3""/ !"  2 "/$&+"0 &+ !" )"+$1"ǽ  ,) 7" 2&1Ǿ )  1 ǖ  * 3/2 %13)""0 7&11"+ǽ  +&'! %"1 3/2 %13)""0 3 + !"  2 "/$&+"0 &+ ()"&+"  ),('"0ǽ
        +&--"/ !" /,!" 2& "+ (+,Ɲ,,( Ɯ'+ǽ   %&) !" (+,)0")!"/ "+ 0+&'! &+ ()"&+"  ),('"0ǽ  "/4 /* !" ,3"+ 3,,/ ,- ǖǝǕʍ ǽ


        /2&1 ""/01 %"1 3/2 %13)""0 3 + !"  2 "/$&+"Ǿ /,!" 2& "+ (+,)0")!"/   + &+ 4 1 ,)&'#,)&"ǽ  ,"$ !" ),,(Ǿ 3"/0" (/2&!"+ "+ +,1"+ 1," "+
       /,"/  ( 1,1 7"  ""1$  / 7&'+ǽ  +&'! !" -""/ &+ ()"&+"  ),('"0 "+ /,"/ 7"  &' !" $/,"+1"+ǽ  /2&! *"1 -"-"/ "+ 7,21ǽ
        2) !"  2 "/$&+"0 ,- *"1 !"7" *"+$")&+$Ǿ 0-/"+(") "/ +,$ 4 1 "51/  ,)&'#,)&" ,3"/ "+ -)  10 $"!2/"+!" Ǘǚ *&+21"+ &+ !" 3,,/3"/Ȓ
       4 /*!" ,3"+ǽ  "- !" 0 % /1,+$"+ !/,,$ *"1 ("2("+- -&"/ "+   ( 7" &+ ""+ - + $,2! /2&+   +  "&!" ( +1"+Ǿ (/2&! *"1 -"-"/ "+
       7,21ǽ  "/3""/ !" $"  (("+ 3&0 *"1 !" $"32)!"  2 "/$&+"0 "+ ""+ )"-")1'" 72/" /,,*ǽ
                                                                                                   NEOS - 15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20