Page 15 - _09HJJ_CRM NEOS MAART 24_2409932.PDF
P. 15

Konijnenbouten met gremolata,
       wortelen en parelcouscous


       Ingrediënten                                         Maak de kruidenolie
        • 8 konijnenbouten        • 1 el ras el hanout      ș    ( !" (,/& +!"/ "+  &"0),,( $/,#ǽ  ," &+ ""+ *  1 "("/ *"1
        • 20 g boter              • 1 el agavesiroop        (+,Ɲ,,( "+ ,)&'#,)&"ǽ  &5 $) ! "+ (/2&! *"1 -"-"/ "+ 7,21ǽ

        • 4 el olijfolie        Voor de gremolata           Afwerken
        • Peper en zout           • 0,50 bos peterselie     ș   "+$ !" 4,/1")Ǿ -"2)1'"0Ǿ 0-&+ 7&" "+   /&(,7"+ ,+!"/ !"
       Voor de parelcouscous      ș Ǘ 1""+1'"0 (+,Ɲ,,(      parelcouscous. Giet er de kruidenolie bij en meng goed.

        • 300 g parelcouscous     • 1 citroen (zeste)
        • 100 g peultjes        Voor de kruidenolie         Tajine van konijn en tomaat
        • 100 g gedroogde abrikozen  • 0,50 bos koriander
        • 100 g spinazie          • 0,50 bos bieslook       Ingrediënten
       Voor de wortelen           ș ǖ 1""+1'" (+,Ɲ,,(       • 1 konijn, in stukken  • 8 gedroogde abrikozen

        • 100 g jonge wortelen    • 100 ml olijfolie        • 1 ui                  • 1 sinaasappel (sap)
                                                            • 3 cm gember           • 500 ml gevogeltebouillon
                                                            • 1 rode chilipeper     • 400 g gepelde tomaten uit

                                                            ș Ǘ 1""+1'"0 (+,Ɲ,,(    blik
                                                            • 2 wortelen            • 1 el ras el hanout
                                                            • 2 pastinaken          • olijfolie


                                                            ș Ǘ ") Ɯ'+$"% (1" -"1"/0")&"  • peper en zout









       Bereiding
       Maak het vlees
        Verhit de boter en 2 el olijfolie in een braadpan en bak de bou-
        ten goudbruin aan beide kanten. Draai het vuur zacht en zet een
        deksel op de pan. Gaar de bouten 10 minuten rustig verder.  Bereiding
       Maak de parelcouscous en wortelen                    •  Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom
       •  Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking.  bruin in hete olijfolie.
       •  Verwarm de oven voor op 200° C.                   ș   +&--"/ !" 2& Ɯ'+ "+ / 0- !" $"* "/ǽ   ( !"  %&)&-"-"/ &+

       •  Schil de wortelen en schik op een met bakpapier beklede bak-  Ɯ'+ǽ

        plaat. Kruid met ras el hanout en agavesiroop. Kruid met pe-  •  Voeg de ui, geperste look, chilipeper en gember toe en laat 2
        per, zout en meng er 2 el olijfolie onder.          minuten mee bakken.
       •  Bak de wortelen gaar in de oven, ongeveer 20 minuten.  •  Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en
       •  Kook de peultjes kort in kokend gezouten water. Giet af en laat   de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
        de peultjes schrikken onder koud stromend water.    •  Laat met deksel op de pan 45 minuten sudderen op een laag
       •  Snijd de abrikozen in kleine gelijke stukken.     vuur.
       Maak de gremolata                                    •  Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes.

         -,") "+ % ( !" -"1"/0")&" Ɯ'+ǽ   0- "/ !" (+,Ɲ,,( ,+!"/ "+   Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 mi-

        zeste van citroen. Zet aan de kant.                 nuten verder garen.
                                                            •  Werk de tajine af met de peterselie.
                                                                                                   NEOS - 15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20