Page 15 - _09HJJ_CRM NEOS MAART 24_2409932.PDF
P. 15
Konijnenbouten met gremolata,
wortelen en parelcouscous
Ingrediënten Maak de kruidenolie
• 8 konijnenbouten • 1 el ras el hanout ș ( !" (,/& +!"/ "+ &"0),,( $/,#ǽ ," &+ ""+ * 1 "("/ *"1
• 20 g boter • 1 el agavesiroop (+,Ɲ,,( "+ ,)&'#,)&"ǽ &5 $) ! "+ (/2&! *"1 -"-"/ "+ 7,21ǽ
• 4 el olijfolie Voor de gremolata Afwerken
• Peper en zout • 0,50 bos peterselie ș "+$ !" 4,/1")Ǿ -"2)1'"0Ǿ 0-&+ 7&" "+ /&(,7"+ ,+!"/ !"
Voor de parelcouscous ș Ǘ 1""+1'"0 (+,Ɲ,,( parelcouscous. Giet er de kruidenolie bij en meng goed.
• 300 g parelcouscous • 1 citroen (zeste)
• 100 g peultjes Voor de kruidenolie Tajine van konijn en tomaat
• 100 g gedroogde abrikozen • 0,50 bos koriander
• 100 g spinazie • 0,50 bos bieslook Ingrediënten
Voor de wortelen ș ǖ 1""+1'" (+,Ɲ,,( • 1 konijn, in stukken • 8 gedroogde abrikozen
• 100 g jonge wortelen • 100 ml olijfolie • 1 ui • 1 sinaasappel (sap)
• 3 cm gember • 500 ml gevogeltebouillon
• 1 rode chilipeper • 400 g gepelde tomaten uit
ș Ǘ 1""+1'"0 (+,Ɲ,,( blik
• 2 wortelen • 1 el ras el hanout
• 2 pastinaken • olijfolie
ș Ǘ ") Ɯ'+$"% (1" -"1"/0")&" • peper en zout
Bereiding
Maak het vlees
Verhit de boter en 2 el olijfolie in een braadpan en bak de bou-
ten goudbruin aan beide kanten. Draai het vuur zacht en zet een
deksel op de pan. Gaar de bouten 10 minuten rustig verder. Bereiding
Maak de parelcouscous en wortelen • Kruid de stukken konijn met peper en zout en bak rondom
• Kook de parelcouscous zoals vermeld op de verpakking. bruin in hete olijfolie.
• Verwarm de oven voor op 200° C. ș +&--"/ !" 2& Ɯ'+ "+ / 0- !" $"* "/ǽ ( !" %&)&-"-"/ &+
• Schil de wortelen en schik op een met bakpapier beklede bak- Ɯ'+ǽ
plaat. Kruid met ras el hanout en agavesiroop. Kruid met pe- • Voeg de ui, geperste look, chilipeper en gember toe en laat 2
per, zout en meng er 2 el olijfolie onder. minuten mee bakken.
• Bak de wortelen gaar in de oven, ongeveer 20 minuten. • Kruid met de ras el hanout en voeg het sinaasappelsap en
• Kook de peultjes kort in kokend gezouten water. Giet af en laat de bouillon toe. Voeg ook de gepelde tomaten toe.
de peultjes schrikken onder koud stromend water. • Laat met deksel op de pan 45 minuten sudderen op een laag
• Snijd de abrikozen in kleine gelijke stukken. vuur.
Maak de gremolata • Schil en snijd de wortelen en pastinaken in schuine plakjes.
-,") "+ % ( !" -"1"/0")&" Ɯ'+ǽ 0- "/ !" (+,Ɲ,,( ,+!"/ "+ Voeg ze samen met de abrikozen toe en laat nog eens 15 mi-
zeste van citroen. Zet aan de kant. nuten verder garen.
• Werk de tajine af met de peterselie.
NEOS - 15