Page 21 - CRM NEOS JUNI 24_03062024.pdf
P. 21

Quiche met asperges, tomaten en                      Tongschar met notenkorstje,
       gerookte paling                                      groene asperges en tuinbonen


       Ingrediënten (voor 4 personen):                      Ingrediënten (voor 4 personen)
        • 250 g witte asperges                              Voor de tongschar-noten-  Voor de asperge-tuinbonen
        • 1 vel kruimeldeeg                                 korst                   • 1 bussel asperge
        • 2 eieren                                          • 600 g tongscharfilets   • 200 g tuinbonen

        • 250 ml room                                       • 2 el gehakte hazelnoten   • 1 sjalot
        • 5 takjes dragon                                   • 2 el panko            • 1 teentje knoflook

        • 80 g kerstomaten                                  • 1 el olijfolie        • 1 el gehakte peterselie
        • 200 g gerookte paling                             • Peper                 • 1 el gehakte bieslook
        • Peper                                             • Zout                  • Boter
        • Zout                                                                      • Olijfolie





















       Bereiding                                            Bereiding
       • Verwarm de oven voor op 180° C.                    Tongschar-notenkorst
       • Breek de harde uiteinden van de asperges. Schil en kook de as-  • Meng voor de crumble, de gehakte hazelnoten met de pan-
       perges in gezouten water beetgaar. Giet af en laat de asperges   ko en 1 à 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
       uitlekken op keukenrol.                              • Kruid de tongscharfilets aan beide kanten met peper en

       • Leg het deeg met bakpapier in een ronde taartvorm. Druk de   zout. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat crumble bo-
       rand aan en snijd het teveel aan deeg af.            venop. Bak de visfilets gaar in de voorverwarmde oven van

       • Klop de eieren los samen met de room. Kruid het eimengsel   180°C, 12 à 15 minuten.
       met peper en zout. Pluk en hak de dragon fijn en voeg aan het   Asperge-tuinbonen

       mengsel toe.                                         • Maak de asperges en tuinbonen schoon. Snipper de sjalot
       • Spoel en halveer de tomaatjes. Scheur de paling in kleinere   en knoflook fijn. Snijd de asperges in beetklare stukken, houd


       stukken. Schik de asperges in de taartvorm.          de kopjes apart.
       • Giet het mengsel over de asperges en verdeel de paling samen   • Bak eerst de dikkere stukken asperges in een pan met de
       met de tomaatjes over het geheel. Bak het geheel 30 minuten
                                                            helft olijfolie ende helft boter. Voeg er dan de tuinbonen en de


       ineen voorverwarmde oven. Serveer met een slaatje.   aspergekopjes aan toe en bak nog even verder. Strooi op het
                                                            einde de gehakte kruiden erover.
                                                            Afwerking: Verdeel de groenten over de borden en schik er de

                                                            tongscharfilets bij. Lekker met puree.





                                                                                                   NEOS - 21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26