Page 15 - _05V1L_Proof 09.30.26.pdf
P. 15
Bloemkoolcurry met cashewnoten
Ingrediënten
• ½ bloemkool
• 200ml kokosmelk
• 0,5 cm gember
• 1 teentje look
mee maar het gaat toch vooral om het • 1 groene chilipeper (zoveel als
voor jezelf zorgen. Door voor jezelf te je zelf lekker vindt)
koken, gun je jezelf een plezier. Onze • zonnebloemolie
smaakpapillen zijn onze grootste bron • 1 sjalot
van dagelijks eenvoudig plezier. Doe • 1 theelepel tomatenpuree
daarbij je voordeel als • snuifje komijnpoeder
))""+01 +!"ǿ " %,"ƞ +,,&1 &"10 1" • snuifje korianderpoeder
koken dat je niet lekker vindt. Iedereen • snuifje chilipoeder
• snuifje garam masala
%""ƞ ""+ +1 ) $"/" %1"+ 4 / %&'
" %1 )&' 3 + 4,/!1ǽ ""/ !&" 7")# 1" • bosje koriander
maken en kook die.” • ½ citroen
ș ǗǕ$ 0%"4+,1"+
• zout
Smaakvol en snel
Supermarkten zijn zich meer en meer
"4201 3 + %"1 +!"") ))""+01 +- Bereiding
den in onze samenleving. Maar hoe zorg ș )"1 !" $"* "/Ǿ !" ),,(Ǿ !" $/,"+" %&)&-"-"/ "+ 4 1 7,21 &+ ""+ 3&'7") ,#
je er als alleenstaande voor dat je niet meng met een staafmixer.
1" 3"") ,3"/0 %,11"+ *,"1 4"$$,,&"+Ȅ ș "/4 /* !" ,)&" &+ ""+ - + 4 /3,,/ '" ""+ !"(0") %" 1 "+ ( !" 0' ),1
Nathalie: “Wat ik koop, bepaalt mijn goudbruin. Voeg de gember-look-chilipasta toe en bak al roerend 3 minuten.
*"+2 3,,/ !" /"01 3 + !" 4""(ǽ "+ • Roer er de tomatenpuree, de komijn, koriander, chili en 1 theelepel zout
bloemkool krijg ik in één keer niet op, door. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg hem toe. Roer alles heel goed
* / &( ""1 ,,( +&"1 $/ $ 14"" ! $"+ om, zodat de smaken zich vermengen.
na elkaar hetzelfde. Daarom zocht ik • Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur iets hoger tot de saus pruttelt. Dek
een alternatief recept of voegde ik een !" - + #Ǿ 7"1 %"1 322/ 4""/ &"10 ) $"/ "+ ) 1 -/211")"+ 1,1 !" ),"*(,,)
andere reek smaakmakers toe die de gaar is (10-12 minuten).
bloemkool heel anders op mijn bord ș "/%&1 &+1200"+ &+ ""+ - ++"1'" 4 1 ,)&" "+ ( !" 0%"4+,1"+ Ǘ *&+21"+ǽ
brachten. In mijn boek probeer ik zo- • Voeg de garam masala toe aan de curry en laat 5 minuten zonder deksel
veel mogelijk alternatieven te geven pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met zout.
voor de gebruikte ingrediënten zodat je ș 1/,,& !" 0%"4+,1"+ "+ !" (,/& +!"/ ) !'"0 ,3"/ !" 2//6ǽ "0-/"+(")
met de restjes nog inspiratie hebt om Ȕ +"1 3,,/ %"1 0"/3"/"+ Ȕ *"1 &1/,"+0 -ǽ "(("/ *"1 /&'01 ,# *"1 ""+ -&1 -
er iets anders mee te maken. De broodje.
recepten bevatten ook ingrediënten die
vaak terugkeren zodat je ze niet voor
ćć+ $"/" %1 %,"ƞ + 1" (,-"+ǽȋ bord te toveren. Voor deze dagen met heb je al een eenvoudige versie van de
Nathalie houdt van eten. Met eenvou- 4"&+&$ 1&'! &0 "/ %"1 %,,#!012( Ȉ ,,& tomaat-garnaal. Mozzarella met ham
dige ingrediënten kan ze al snel iets lek- 4 1 !&+$"+ ,- ""+ ,/!ȉ &+ %"1 ,"(ǽ en enkele artisjokken uit een potje kun-
kers klaarmaken. Ze probeert ook als Nathalie: “Met tomaatjes, garnalen, nen ook al smaken. Miso bij je mayonai-
7" 4"&+&$ 1&'! %""ƞ &"10 )"(("/0 ,- % / * 6,+ &0" "+ "3"+12"") 4 1 -"1"/0")&" 0" $""ƞ ""+ % /!$"(,,(1 "&1'" 3"")
NEOS - 15