Page 15 - _05V1L_Proof 09.30.26.pdf
P. 15

Bloemkoolcurry met cashewnoten

                                           Ingrediënten

                                           •  ½ bloemkool
                                           •  200ml kokosmelk
                                           •  0,5 cm gember
                                           •  1 teentje look
       mee maar het gaat toch vooral om het   •  1 groene chilipeper (zoveel als
       voor jezelf zorgen. Door voor jezelf te   je zelf lekker vindt)
       koken, gun je jezelf een plezier. Onze   •  zonnebloemolie
       smaakpapillen zijn onze grootste bron   •  1 sjalot
       van dagelijks eenvoudig plezier. Doe   •  1 theelepel tomatenpuree
       daarbij je voordeel als             •  snuifje komijnpoeder
        ))""+01  +!"ǿ  " %,"ƞ +,,&1 &"10 1"    •  snuifje korianderpoeder
       koken dat je niet lekker vindt. Iedereen   •  snuifje chilipoeder
                                           •  snuifje garam masala
       %""ƞ ""+   +1 ) $"/" %1"+ 4  / %&'
       " %1  )&' 3 + 4,/!1ǽ  ""/ !&" 7")# 1"    •  bosje koriander
       maken en kook die.”                 •  ½ citroen
                                           ș  ǗǕ$   0%"4+,1"+
                                           •  zout
       Smaakvol en snel
       Supermarkten zijn zich meer en meer
        "4201 3 + %"1   +!"")  ))""+01  +-  Bereiding
       den in onze samenleving. Maar hoe zorg   ș   )"1 !" $"* "/Ǿ !" ),,(Ǿ !" $/,"+"  %&)&-"-"/ "+ 4 1 7,21 &+ ""+ 3&'7") ,#
       je er als alleenstaande voor dat je niet   meng met een staafmixer.
       1" 3"") ,3"/0 %,11"+ *,"1 4"$$,,&"+Ȅ   ș   "/4 /* !" ,)&" &+ ""+ - + 4  /3,,/ '" ""+ !"(0") %" 1 "+   ( !" 0' ),1
       Nathalie: “Wat ik koop, bepaalt mijn   goudbruin. Voeg de gember-look-chilipasta toe en bak al roerend 3 minuten.
       *"+2 3,,/ !" /"01 3 + !" 4""(ǽ  "+   •  Roer er de tomatenpuree, de komijn, koriander, chili en 1 theelepel zout
       bloemkool krijg ik in één keer niet op,   door. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg hem toe. Roer alles heel goed
       *  / &( ""1 ,,( +&"1 $/  $ 14"" ! $"+   om, zodat de smaken zich vermengen.
       na elkaar hetzelfde. Daarom zocht ik   •  Voeg de kokosmelk toe en zet het vuur iets hoger tot de saus pruttelt. Dek
       een alternatief recept of voegde ik een   !" - +  #Ǿ 7"1 %"1 322/ 4""/ &"10 ) $"/ "+ )  1 -/211")"+ 1,1 !"  ),"*(,,)
       andere reek smaakmakers toe die de   gaar is (10-12 minuten).
       bloemkool heel anders op mijn bord   ș   "/%&1 &+1200"+ &+ ""+ - ++"1'" 4 1 ,)&" "+   ( !"   0%"4+,1"+ Ǘ *&+21"+ǽ
       brachten. In mijn boek probeer ik zo-  •  Voeg de garam masala toe aan de curry en laat 5 minuten zonder deksel
       veel mogelijk alternatieven te geven   pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met zout.
       voor de gebruikte ingrediënten zodat je   ș   1/,,& !"   0%"4+,1"+ "+ !" (,/& +!"/ )  !'"0 ,3"/ !"  2//6ǽ  "0-/"+(")
       met de restjes nog inspiratie hebt om    Ȕ +"1 3,,/ %"1 0"/3"/"+ Ȕ *"1  &1/,"+0 -ǽ  "(("/ *"1 /&'01 ,# *"1 ""+ -&1 -
       er iets anders mee te maken. De      broodje.
       recepten bevatten ook ingrediënten die
       vaak terugkeren zodat je ze niet voor
       ćć+ $"/" %1 %,"ƞ   + 1" (,-"+ǽȋ    bord te toveren. Voor deze dagen met   heb je al een eenvoudige versie van de
       Nathalie houdt van eten. Met eenvou-  4"&+&$ 1&'! &0 "/ %"1 %,,#!012( Ȉ ,,&    tomaat-garnaal. Mozzarella met ham
       dige ingrediënten kan ze al snel iets lek-  4 1 !&+$"+ ,- ""+  ,/!ȉ &+ %"1  ,"(ǽ    en enkele artisjokken uit een potje kun-
       kers klaarmaken. Ze probeert ook als    Nathalie: “Met tomaatjes, garnalen,   nen ook al smaken. Miso bij je mayonai-
       7" 4"&+&$ 1&'! %""ƞ &"10 )"(("/0 ,- %  /   * 6,+ &0" "+ "3"+12"") 4 1 -"1"/0")&"   0" $""ƞ ""+ % /!$"(,,(1 "&1'" 3"")
                                                                                                   NEOS - 15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20