Page 16 - _05V1L_Proof 09.30.26.pdf
P. 16

Pasta saganaki

          Ingrediënten

          •  6 grote scampi’s
          •  60g spaghetti                                                    op zoek naar een recept om eens auber-
          •  150g gepelde tomaten                                             gine op een andere manier te maken
          •  70g feta (in blokjes)                                            dan dat ik altijd zou doen. Mijn boek
          •  2 eetlepels ouzo (of pastis of                                   bevat ook verhalen waarvan ik hoop
           pernod)                                                            dat ze mensen nog meer aanzetten
          •  1 sjalot                                                         tot koken. Zo is er een recept ‘pasta
          •  1 geperst teentje look                                           saganaki’ dat ik baseerde op een ge-
          •  peper en zout                                                    recht dat ik at in Kreta. Daar ging het
          •  1 theelepel gedroogde oregano                                    om een voorgerecht met mosselen, een
          •  snuifje chilivlokken                                             lekkere anijssmaak en zoute feta. Thuis-
          •  verse dille (eventueel)                                          gekomen maakte ik er dan pasta bij en
          •  olijfolie                                                        het werd intussen een klassieker bij mij
                                                                              thuis. Een mooie reisherinnering en zo
          Bereiding                                                           wordt eten meteen mijn hoogsteigen
          •  Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en bak ze aan in olijfolie. Als ze   souvenirwinkeltje.”
           rozig worden, giet je er een eetlepel ouzo bij, die je laat verdampen. Haal   We willen dit pastarecept met scampi’s
           de scampi’s daarna uit de pan.                                     en een anijsachtige tomatensaus heel
          •  Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de   graag uitproberen en geven ook het re-
           instructies op de verpakking.                                      cept voor een eenvoudige, smaakvolle
          ș   +&--"/ !" 0' ),1 Ɯ'+ "+ #/2&1 %"* &+ !"7")#!" - +  )0 !  /+"1 *"1 !" ),,(   curry met bloemkool. Laat het smaken!

           in olijfolie tot alles zacht, maar niet bruin, is. Voeg de gepelde tomaten toe.
           Kruid de saus met oregano, chilivlokken, peper en zout naar smaak. Voeg
           een tweede eetlepel ouzo toe en laat de saus pruttelen tot hij wat indikt.
           Proef en kruid bij indien nodig.
          •  Doe de scampi’s bij de saus en laat even opwarmen.
          •  Giet de pasta af en meng met de saus. Bestrooi eventueel met verse dille en
           schep er de blokjes feta op.




          meer smaak. Ansjovis, chilivlokken,   bestaande recepten, gerechten die ze
          honing en kruiden in het algemeen zijn   op reis at, die ze leerde kennen door het
          eenvoudige dingen die gerechten op   kijken naar Britse kookprogramma’s of
          een eenvoudige manier heel smaakvol   bij het uitproberen van recepten van
          kunnen maken. Kruiden staan je ook   Nigella Lawson en Yotam Ottolenghi.
          toe om variatie te brengen zodat dezelf-  Nathalie: “Er staan recepten in die ik de
          de gerechten niet vervelend worden.”  afgelopen jaren al honderden keren
                                            maakte. Die eet ik graag en daar houd ik
          Eten als souvenirwinkeltje        aan vast. Maar tegelijk vind ik het ook
          De inspiratie voor de recepten uit het   Ɯ'+ ,* ""+0 &"10  +!"/0 2&1 1" -/, "/"+ǽ

          boek haalde Nathalie overal. Er zitten   Ik kocht twee aubergines omdat deze in
                                                                              Boek: “Tafel voor één” door Nathalie
          eigen creaties bij, herwerkte versies van   promotie stonden en dan ga ik bewust   Le Blanc bij Uitgeverij Pelckmans
          16 - NEOS
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21