Page 19 - CRM NEOS MAART 23_2309486.pdf
P. 19
Bulgursalade met bloedsinaasappel en fetayoghurt
Ingrediënten ✔ enkele takjes
✔ 4 wortelen platte peterselie
✔ sap van ½ citroen
✔ 1el honing
✔ enkele takjes tijm ✔ 200g feta
✔ enkele blaadjes laurier ✔ 4el yoghurt
✔ 4el gedroogde
✔ 1 teentje knoflook
veenbessen
✔ 1 kaneelstokje
✔ komijn
✔ 1 steranijs
✔ ras el hanout
✔ 200g bulgur
✔ 400g rodekool ✔ kurkuma
✔ chilipoeder
✔ 4 bloedsinaasappels
✔ 2 stengels lente-uien ✔ oregano Giet de bulgur door een zeef en spoel hem onder koud water.
✔ olijfolie Haal de steranijs, de kaneelstok, de tijm en de laurier eruit
✔ enkele takjes munt
✔ peper en zout en voeg de bulgur toe aan de rodekool. Meng alles goed.
Snipper de lente-uien fijn en voeg ze toe aan de salade. Snijd
de blaadjes van de munt en de platte peterselie fijn en voeg
de kruiden toe. Kruid de salade verder bij met peper en zout,
Bereiding een scheut olijfolie en het citroensap.
De salade
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Leg ze in een oven- De dressing
schaal en sprenkel er flink wat olijfolie over. Kruid met peper en Doe 150g feta met de yoghurt in de blender en voeg er een
zout, wat komijn, een snuif ras el hanout en de honing. Schuif snuf komijn, wat chilipoeder en wat oregano aan toe. Mix het
de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C. geheel tot een gladde dressing.
Breng 4dl water aan de kook met tijm, laurier, geplette knof-
look, kaneelstokje, kurkuma en steranijs en kook de bulgur Afwerken en serveren
hierin in 10 minuten gaar. Schep wat van de salade op een groot bord, schep er wat ge-
Rasp de rodekool in een grote kom. Snijd de schil van de roosterde wortelen bij en werk de salade af met fetadressing,
bloedsinaasappels en snijd het vruchtvlees in grote stukken. wat verkruimelde feta, wat extra groene kruiden en wat ge-
Voeg toe aan de rodekool. droogde veenbessen.
Groenten op elk moment van de dag
‘Groentekost’ moedigt mensen aan om vaker groenten te meer. Meer trek in iets warms?
eten want dat doen we nog altijd te weinig. In het boek staan Probeer dan de dahl met zoete
recepten voor elk moment van de dag: ontbijt, brunch, salade, aardappel. Een Indiaas gerecht
pasta, (maaltijd)soep, tussendoortje, voorgerecht, hapje en op basis van peulvruchten dat
tenslotte lunch + diner. In totaal 100 recepten om verantwoord een Belgisch tintje kreeg door
te genieten. Er zit ook een handige seizoenskalender bij die je de halloumi. Smakelijk!
vertelt welke groenten, kruiden en fruitsoorten wanneer op
hun best zijn. Wij kozen voor een bulgursalade: een heerlijk
bord comfortfood, eenvoudig te maken. De bloedsinaas-
appel, feta en yoghurt zorgen daarbij voor dat tikkeltje
NEOS - 19