Page 19 - CRM NEOS MAART 23_2309486.pdf
P. 19

Bulgursalade met bloedsinaasappel en fetayoghurt


          Ingrediënten          ✔ enkele takjes
          ✔ 4 wortelen             platte peterselie
                                ✔ sap van ½ citroen
          ✔ 1el honing
          ✔ enkele takjes tijm  ✔ 200g feta
          ✔ enkele blaadjes laurier  ✔ 4el yoghurt
                                ✔ 4el gedroogde
          ✔ 1 teentje knoflook

                                   veenbessen
          ✔ 1 kaneelstokje
                                ✔ komijn
          ✔ 1 steranijs
                                ✔ ras el hanout
          ✔ 200g bulgur
          ✔ 400g rodekool       ✔ kurkuma
                                ✔ chilipoeder
          ✔ 4 bloedsinaasappels
          ✔ 2 stengels lente-uien  ✔ oregano               Giet de bulgur door een zeef en spoel hem onder koud water.
                                ✔ olijfolie                Haal de steranijs, de kaneelstok, de tijm en de laurier eruit
          ✔ enkele takjes munt
                                ✔ peper en zout            en voeg de bulgur toe aan de rodekool. Meng alles goed.
                                                           Snipper de lente-uien fijn en voeg ze toe aan de salade. Snijd

                                                           de blaadjes van de munt en de platte peterselie fijn en voeg

                                                           de kruiden toe. Kruid de salade verder bij met peper en zout,
       Bereiding                                          een scheut olijfolie en het citroensap.
       De salade
       Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Leg ze in een oven-  De dressing

       schaal en sprenkel er flink wat olijfolie over. Kruid met peper en   Doe 150g feta met de yoghurt in de blender en voeg er een
       zout, wat komijn, een snuif ras el hanout en de honing. Schuif   snuf komijn, wat chilipoeder en wat oregano aan toe. Mix het
       de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.   geheel tot een gladde dressing.
       Breng 4dl water aan de kook met tijm, laurier, geplette knof-
       look, kaneelstokje, kurkuma en steranijs en kook de bulgur   Afwerken en serveren
       hierin in 10 minuten gaar.                         Schep wat van de salade op een groot bord, schep er wat ge-
       Rasp de rodekool in een grote kom. Snijd de schil van de   roosterde wortelen bij en werk de salade af met fetadressing,
       bloedsinaasappels en snijd het vruchtvlees in grote stukken.   wat verkruimelde feta, wat extra groene kruiden en wat ge-
       Voeg toe aan de rodekool.                          droogde veenbessen.



       Groenten op elk moment van de dag
       ‘Groentekost’ moedigt mensen aan om vaker groenten te   meer. Meer trek in iets warms?
       eten want dat doen we nog altijd te weinig. In het boek staan   Probeer dan de dahl met zoete
       recepten voor elk moment van de dag: ontbijt, brunch, salade,   aardappel. Een Indiaas gerecht
       pasta, (maaltijd)soep, tussendoortje, voorgerecht, hapje en   op basis van peulvruchten dat
       tenslotte lunch + diner. In totaal 100 recepten om verantwoord   een Belgisch tintje kreeg door
       te genieten. Er zit ook een handige seizoenskalender bij die je   de halloumi. Smakelijk!
       vertelt welke groenten, kruiden en fruitsoorten wanneer op
       hun best zijn. Wij kozen voor een bulgursalade: een heerlijk
       bord comfortfood, eenvoudig te maken. De bloedsinaas-
       appel, feta en yoghurt zorgen daarbij voor dat tikkeltje

                                                                                                   NEOS - 19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24