Page 15 - _03RAN_CRM NEOS JUNI 23_2322530.PDF
P. 15
Potsuikervlaai
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
Het deeg
• 250g patentbloem
• 100g ongezouten boter, zacht
ș Ǘǚ$ Ɯ'+" (/&01 )02&("/
• 7g instantgist
• ½tl zout
• 85ml water
De banketbakkersroom
• 6 eierdooiers
ș ǝǕ$ Ɯ'+" (/&01 )02&("/
• 25g puddingpoeder of maizena
ș ǙǚǕ*) 3,))" *")(
ș ǚǕ*) !&((" /,,*
ș ǖ 3 +&))"01,('"Ǿ $"0-)"1"+Ǿ
,# ǖ ) 2/&"/ ) !'"
De suikerkruimellaag
• 50g boter, zacht
• 90g bloem
ș ǞǕ$ )& %1 /2&+" 02&("/
Bereiding
" /2&( ""+ 3) &3,/* *"1 ""+ ,3"+( +1 3 + Ǘǜ "+1&*"1"/Ǿ ""+ ,+!"/( +1
van 23 centimeter en een rand van 3 centimeter hoog, ingevet en bebloemd.
ș ( %"1 !""$ǿ !," !" ),"*Ǿ ,1"/Ǿ 02&("/Ǿ $&01 "+ %"1 7,21 &+ ""+ $/,1" (,*
,# !" (,* 3 + ""+ ")"(1/&0 %" *&5"/ *"1 !" !""$% (ǽ %"+( %"1 4 1"/ "/ &'
"+ (+""! ,+$"3""/ ǖǕ *&+21"+Ǿ 1,1 %"1 !""$ $) ! &0ǽ "( !" (,* # "+ ) 1 %"1
!""$ ǖ 22/ /201"+ ,# 7"1 %"1 ""+ + %1 &+ !" (,")( 01ǽ
ș ( !" 02&("/(/2&*")) $ǿ 4/&'# !" ,1"/ !,,/ !" ),"* "+ 02&("/ 1,1 %"1
*"+$0") (/2&*")&$ &0ǽ "4 / %"1 1,1 $" /2&( &+ !" (,")( 01ǽ
Ȓ ( !" +("1 (("/0/,,*ǽ
Ȓ "/4 /* !" ,3"/ 3,,/ ,- ǖǝǕʍ ț$" /2&( +&"1 !" %"1")2 %101 +!Ȝ 1"/4&') !"
+("1 (("/0/,,* #(,")1ǽ
ș ) !" )2 %1 2&1 %"1 $"/"7"+ !""$ "+ /,) %"1 !""$ 7, !2+ *,$")&'( 2&1ǽ "$ %"1
,3"/ !" &+$"3"11" 3,/*ǽ /2( %"1 ,- !" ,!"* "+ 0+&'! %"1 ,3"/1,))&$" !""$ "/Ȓ
#ǽ /&( !" %")" ,!"* &+ *"1 ""+ 3,/( "+ 0 %"- !" +("1 (("/0/,,* "/,-ǽ
) %"1 02&("/(/2&*")*"+$0") 2&1 !" (,")( 01 "+ 01/,,& %"1 ,3"/ !" 201 /!ǽ Bron: ‘Van wafel tot koek: Gebak uit
het hart van de Lage Landen voor alle
ș ( !" 3) & ǘǕȒǘǚ *&+21"+ &+ %"1 *&!!"+ 3 + !" ,3"+ǽ 1 %"* 3,))"!&$ #Ȓ feesten van het jaar’ door Regula
(,")"+ "+ 0"/3""/ %"* (,2!ǽ Ysewijn bij uitgeverij Carrera
NEOS - 15